Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Inštruktážno-metodické cvičenie


Inštruktážno-metodické cvičenie
Dňa 31. augusta sa uskutočnilo v priestoroch práporu CSS Prešov inštruktážno - metodické cvičenie, ktorého cieľom bola  príprava osôb, parkov, vozidiel, techniky a parkových zariadení na zimnú prevádzku.
Cvičenie bolo zrealizované v  dvoch častiach  - teoretickej a praktickej. V teoretickej časti sa účastníci oboznámili s rozkazom veliteľa prCSS pre logistické zabezpečenie a plánom prípravy na zimnú prevádzku. Bolo vykonané poučenie osôb o zásadách BOZP pri príprave na zimnú prevádzku, používaní ochranných pomôcok a dodržiavaní zásad ochrany vody a pôdy pred znečistením ropnými produktmi a taktiež o ochrane pred požiarmi a o ochrane životného prostredia. Boli vysvetlené zvláštnosti prevádzky v zimnom období.
V praktickej časti boli predvedené ukážky materiálneho a technického vybavenia pri príprave techniky na zimnú prevádzku, ako aj ukážky technologických postupov prechodov techniky na zimnú prevádzku na jednotlivé typy techniky. Prakticky bola vykonaná ukážka prípravy výzbrojnej techniky a optických prístrojov na zimnú prevádzku. Dôraz bol položený aj na ukážku vykonania vstupnej a výstupnej prehliadky zvolenej kolesovej techniky, vykonanie veliteľskej kontroly parkových zariadení a technického stavu vozidiel, boli precvičené spôsoby štartovania techniky a návyky v ošetrovaní čističov vzduchu, olejov a paliva. Bola predvedená aj praktická ukážka prípravy spojovacej techniky a malých spojovacích prostriedkov na zimnú prevádzku.

Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie Inštruktážno-metodické cvičenie

Autor: npor. Martin Zajak , Foto: npor. Martin Zajak - Dátum: 07.09.2017
Čítanosť: 3591
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share