Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici
V súlade s plánom prípravy práporu CSS Prešov na výcvikový rok 2016 bol v dňoch 16. - 17. marca 2016 vykonaný výcvik v preprave po železnici. Výcvik bol realizovaný v dvoch častiach - teoretickej a praktickej. V prvý deň výcviku boli na učebni vysvetlené úlohy, ktoré sa prakticky vykonávali počas nasledujúceho dňa. 
Praktická časť výcviku vojsk v preprave po železnici prebiehala v priestoroch železničnej stanice Šarišské Lúky. Výcvik príslušníkov práporu bol zameraný na zabezpečenie ochrany a obrany síl a prostriedkov na železničnej stanici, označenie a povinnosti funkcionárov vojenského prevozu a celodennej smeny vojenského prevozu na železničnej stanici pri preprave, preberanie a odovzdávanie železničných vozňov a prípravu železničných vozňov na nakladanie techniky. Pozornosť bola venovaná aj problematike upevňovania techniky na železničných vozňoch v súlade s platnými štandardmi a predpismi, výstavbe nakladacej a vykladacej rampy UNOR a činnosti technického sprievodu a ochrannej smeny s dôrazom na ochranu materiálu a techniky počas železničnej prepravy Vodiči a velitelia vozidiel mali možnosť preveriť si svoje schopnosti pri navádzaní techniky na železničné vozne a jej pohybe na železničných vozňoch.
Odborný garant celého výcviku v preprave vojsk po železnici nadporučík Miroslav Gotthardt, príslušník odboru vojenskej dopravy Bratislava Úradu logistického zabezpečenia Trenčín, zhodnotil, že ciele výcviku, so zameraním na praktické zdokonalenie sa veliteľov a vodičov v nakladaní a vykladaní pridelenej techniky na železničné vagóny, boli príslušníkmi práporu CSS splnené.

Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: šbnrtm. Ľubomír MIHÁLIK , Foto: šbnrtm. Ľubomír MIHÁLIK - Dátum: 16.03.2016
Čítanosť: 4155
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share