Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Zdokonaľovacia príprava veliteľstva a štábu


Zdokonaľovacia príprava veliteľstva a štábu
V pondelok 24.9.2012 sa veliteľstvo a štáb Práporu logistickej podpory Prešov zúčastnili zdokonaľovacej prípravy, ktorá bola zameraná na nácvik oblastí, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou komplexnej prípravy vojaka v súčasnej dobe. 
Na prvom pracovisku sa v rámci taktickej prípravy pod vedením rtn. Slavomíra PUŠKÁŠA venovali
„ Reakcii na nepriamu paľbu“. Určení PrV z roty zásob a prepravy predviedli praktickú ukážku reakcie na nepriamu paľbu. Povely, konkrétna reakcia na povel, krytie, hlásenia to všetko je neodmysliteľnou súčasťou života profesionálneho vojaka.
Na druhom pracovisku sa slob. Pavol REŠETKO venoval „Prostriedkom individuálnej ochrany jednotlivca“. Rýchla reakcia na varovné signály môže zachrániť nejeden život. Vedieť rýchlo a dôkladne skontrolovať a potom nasadiť masku, či obliecť pláštenku musí byť pre profesionálneho vojaka samozrejmosťou a aj preto sa aj v tejto oblasti PrV z veliteľstva a štábu musia neustále zdokonaľovať.
Na poslednom pracovisku bola venovaná pozornosť zdravotníckej príprave. Profesia vojaka je veľmi zaujímavé, ale aj nebezpečné povolanie a preto je veľmi dôležité vedieť správne reagovať na prípadné zranenie a vedieť poskytnúť prvú pomoc. Pod vedením čat. Lukáša CMOREJA sa venovala pozornosť „Poraneniam kĺbov a kostí“. Správna manipulácia so zraneným, správna fixácia, to všetko môže zachrániť život profesionálneho vojaka pri plnení jeho služobných povinností.

Zdokonaľovacia príprava veliteľstva a štábuZdokonaľovacia príprava veliteľstva a štábuZdokonaľovacia príprava veliteľstva a štábuZdokonaľovacia príprava veliteľstva a štábu

Autor: por. Vlasta Kovaľová , Foto: voj. Vladimír Sciranka - Dátum: 26.09.2012
Čítanosť: 10512
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share