Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Ďakovná bohoslužba na pozemku Bardejovská


Ďakovná bohoslužba na pozemku Bardejovská
Prázdny pozemok na Bardejovskej ulici v Košiciach sa na niekoľko dní stal miestom stretnutí, radosti, smiechu, chvál, aj zásluhou profesionálnych vojakov nášho útvaru.
Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v OS SR a OZ SR spolu so slovenským  Reformovaným kresťanským cirkevným zborom v Košiciach zorganizovali Ďakovnú bohoslužbu. Hlavným cieľom tohto podujatia bola oslava Boha, ale nemenej dôležité bolo zjednotiť kresťanov mesta Košíc, ale i oživiť inak prázdny pozemok, na ktorom má časom vyrásť komplexné zariadenie Reformovanej cirkvi. Účasť bola značná, nad očakávania organizátorov, čo bolo veľmi potešujúce.
Prítomným zaznelo Slovo Božie z úst domácich kazateľov, ale pozdravy a slová povzbudenia zazneli aj od seniora Ondavsko-Hornádskeho seniorátu, či predstaviteľov Cirkvi bratskej, Spoločenstva Gideonitov, či Evanjelickej aliancie. Za Ústredie ekumenickej pastoračnej služby a Prápor logistickej podpory Prešov prítomných oslovila por. Mgr. Vlasta Vetrecinová.
Toto podujatie sme doslova a do písmena zastrešovali. Profesionálni vojaci z nášho útvaru už v piatok na pozemku postavili vojenský stan, ktorý sa počas troch dní stal úkrytom ako pre mladých, tak i zrelších vekom. Po ukončení tohto podujatia v nedeľu v poobedňajších hodinách veľmi zručne stan zložili a previezli do priestorov útvaru. Za túto prácu im patrí poďakovanie.
Aj pri tejto aktivite mohla široká verejnosť zistiť, že profesionálni vojaci aj v mierovom živote sú pripravení aj takto pomáhať a chrániť, hoci len pred dažďom a vetrom.

Verím, že i toto stretnutie malo svoj úžitok a prinieslo slávu Bohu, ale i dobré meno všetkým, ktorí pôsobia v OS SR a OZ SR.


Ďakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku BardejovskáĎakovná bohoslužba na pozemku Bardejovská

Autor: por. Mgr. Vetrecinová - Dátum: 20.06.2011
Čítanosť: 15084
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share