Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Nový veliteľ Multifunkčného práporu


Nový veliteľ Multifunkčného práporu
Dňa  31. mája 2011 o 13:00 hod na slávnostnom nástupe v Hlohovci bol ustanovený do funkcie veliteľa Multifunkčného práporu Hlohovec podplukovník Ing. Adrián Melega.
 
Slávnostného aktu prevzatia funkcie sa zúčastnil aj veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek. „Veliteľ je ten, ktorý určuje ako bude jednotka fungovať, ktorý hovorí a riadi svojich podriadených, stanoví im princípy. Ja som hovoril, že ryba smrdí od hlavy a každý útvar je taký, akého má veliteľa.“ povedal generálmajor Vojtek pri ustanovení pplk. Adriána MELEGU do funkcie veliteľa Mlfpr. Na záver poďakoval pplk. Danielovi LIČKOVI za doterajšie plnenie úloh a poprial všetkým príslušníkom Mlfpr veľa úspechov a elánu do plnenia zložitých úloh, ktoré nás v tomto roku a ďalšom období čakajú a vyjadril presvedčenie, že  sa nám ich podarí úspešne splniť.
 
Po svojom príhovore veliteľ SLPS Trenčín plk. Peter BANÁŠ vykonal akt povýšenia mjr. Adriána MELEGU do hodnosti podplukovníka pasovacím mečom Mlfpr a potom nasledoval akt prevzatia a odovzdania funkcie veliteľa Multifunkčného práporu. Po podpísaní pamätných listov, odovzdal zástavu Mlfpr pplk. Daniel LIČKO odchádzajúci veliteľ Mlfpr do rúk veliteľa SLPS plk. Petra BANÁŠA a veliteľ SLPS ju odovzdal novému veliteľovi Mlfpr pplk. Adriánovi MELEGOVI.
Po slávnostnom prevzatí velenia Mlfpr nový veliteľ Mlfpr povedal: „Čas letí, Time flys ako hovoria naši spojenci v NATO a je to skutočne tak. Ako by to bolo vcera čo som nastupil k Multifunkčnému práporu v roku 2007 na funkciu náčelníka štábu k prvému veliteľovi MLFPR pplk. Ľubomírovi PODHORCOVI a po krste ohňom pri plnení bežných služobných povinností ako aj v dobe prípravy prvých príspevkov OS SR do deklarovaných síl konkrétne NSE pre NRF-10 a neskôr BG EÚ CZE som si mal vydýchnuť na funkcii zástupcu u ďalšieho veliteľa pplk. Ela VONTORČÍKA no nestalo sa. Prišli ďalšie úlohy a záväzky, medzi inými aj velenie slovenskému kontingentu v Afganistane, čo som osobne pokladal za vrchol svojej vojenskej kariéry, veď všetkých príslušníkov SLOVCON som priviedol späť do vlasti živých a zdravých. Ale život plynie ďalej a dnes stojím pred ďalšou výzvou, náročnou funkciou veliteľa Multifunkčného práporu a viem čo nás čaká...úlohy NRF-12 a cieľov síl, plnenie bežných ako aj množstvo neplánovaných úloh.  Za seba Vám sľubujem, že budem spravodlivý ale náročný a že úlohy ktoré budú pred nás postavené zo cťou splníme! Vážený pán generál,  pán plukovník dovoľte mi poďakovať sa Vám za vytvorenie potrebných podmienok pre rozvoj nášho práporu a uistiť Vás, že v práci mojich predchodcov budeme pokračovať a úlohy budeme naďalej plniť s vervou príznačnou pre našich predchodcov ale i súčasných príslušníkov práporu - rodinu hrdých Fénixov.“
 
Po týchto povzbudivých slovách vykonali príslušníci Mlfpr slávnostný pochod.

Nový veliteľ Multifunkčného práporuNový veliteľ Multifunkčného práporuNový veliteľ Multifunkčného práporuNový veliteľ Multifunkčného práporu

Autor: šbnrtm. Ing. Ľudovít STAS , Foto: šbnrtm. Ing. Ľudovít STAS - Dátum: 31.05.2011
Čítanosť: 17384
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share