Preskocit navigáciu

Veliteľka brigády vyhodnocovala uplynulý výcvikový rok


Veliteľka brigády vyhodnocovala uplynulý výcvikový rok
Veliteľské zhromaždenie veliteľky brigády bojového zabezpečenia (ďalej len ,,bbz“) sa konalo 20. februára 2019 v priestoroch Posádkového klubu Trenčín, ktorého hlavným cieľom bolo bilancovať a vyhodnotiť splnenie stanovených priorít, hlavných a rozhodujúcich úloh veliteľky bbz uplynulého výcvikového roka.
Uvedeného zhromaždenia sa zúčastnili hlavní funkcionári veliteľstva brigády, velitelia jednotlivých priamo podriadených útvarov ako aj ich hlavní funkcionári. Svojou návštevou nás poctil aj veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Jindřich Joch.
Po úvodnom slove, privítaní prítomných a otvorení programu veliteľského zhromaždenia, ktoré vykonala veliteľka bbz plukovníčka Zuzana Kraushuberová, vystúpila a zhodnotila výsledky disciplíny náčelníčka štábu brigády podplukovníčka Elena Hrabáková a kontrolnú činnosť v podmienkach bbz vyhodnotil zástupca veliteľa brigády plukovník Róbert Kecső. Ďalej po diskusii k vyššie uvedeným bodom programu a krátkej prestávke pokračoval náčelník oddelenia materiálového manažmentu major Peter Bednárik rozborom vzniku škôd a strát v bbz vo výcvikovom roku 2018.
Veliteľské zhromaždenie pokračovalo svojou druhou časťou, kedy veliteľka bbz privítala veliteľa pozemných síl. Nasledovalo vystúpenie veliteľky bbz plukovníčky Kraushuberovej, ktorá vyhodnotila splnenie priorít a rozhodujúcich úloh za výcvikový rok 2018. Veliteľka vo svojej prezentácii uviedla nedostatky a problémy, ktorým brigáda v uplynulom výcvikovom roku čelila. Rok 2018 zhodnotila ako rokom náročným, plným výziev, v ktorom bolo pred brigádu postavených množstvo plánovaných i neplánovaných úloh. Úlohy, ktoré plnila brigáda boli splnené s nasadením a cťou, vysokou profesionalitou a odhodlaním na všetkých stupňoch velenia. V závere svojho vystúpenia veliteľka poďakovala všetkým, ktorí zodpovedne pristúpili k plneniu úloh uplynulého roka a tým podporili úsilie nielen brigády, ale aj pozemných síl. Ďalej zdôraznila všetkým veliteľom, aby sa nielen v tomto roku sústredili na disciplínu, morálku, správanie na verejnosti a nepozabudli na vzťahové otázky medzi vojakmi.
Po vyhodnotení splnenia úloh vystúpil pred účastníkov zhromaždenia veliteľ pozemných síl, ktorý len potvrdil slová veliteľky brigády a skonštatoval, že „brigáda bojového zabezpečenia splnila všetky stanovené úlohy, čím prispela k splneniu hlavných priorít nielen pozemných síl, ale aj priorít náčelníka Generálneho štábu OS SR“. Zároveň generálmajor Joch vyjadril presvedčenie, že úlohy stanovené pre rok 2019 splní brigáda rovnako tak kvalitne a zodpovedne ako tomu bolo aj vo výcvikovom roku 2018.
Veliteľka brigády využila tento deň aj na ocenenie najlepších profesionálnych vojakov a zamestnancov za ich kvalitné a zodpovedné plnenie úloh v roku 2018.
V poobedňajších hodinách pokračoval program vystúpením veliaceho poddôstojníka brigády štábneho nadrotmajstra Milana Pavlíka, ktorý prítomným odprezentoval zámer plnenia úloh mužstva a poddôstojníkov v roku 2019. Po krátkej diskusii nasledovalo vystúpenie náčelníka oddelenia materiálového manažmentu majora Bednárika formou prednášky, ktorý objasnil systém obstarávania tovarov a služieb, ktorý nás čaká v tomto roku.
Na záver zhromaždenia veliteľka vyslovila svoje uznanie a poďakovanie všetkým profesionálnym vojakom brigády, ktorí sa podieľali na plnení úloh uplynulého výcvikového roka a zaželala im veľa pevného zdravia, šťastia, tvorivých síl a úspechov v ďalšej spolupráci.

11112222333

Autor: Sekretariát , Foto: Sekretariát - Dátum: 20.02.2019
Čítanosť: 4135
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share