Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Príslušníci Práporu logistickej podpory zvládli prípravu aj v nepriaznivom počasí


Príslušníci Práporu logistickej podpory zvládli prípravu aj v nepriaznivom počasí
Poslednú zdokonaľovaciu prípravu v tomto výcvikovom roku absolvovali v utorok 15. októbra v Ruskej Novej Vsi príslušníci veliteľstva a štábu Práporu logistickej podpory prešovskej 2. mechanizovanej brigády.
 
Ani chladné a upršané počasie neovplyvnilo príslušníkov veliteľstva a štábu Práporu logistickej podpory, aby na posádkovom cvičisku a strelnici zvládli plánovanú tematiku v streľbe z ručných zbraní a základných bojových zručnostiach. Práve naopak, nepriaznivé počasie bolo výzvou pre všetkých, aby splnili potrebné úlohy aj za sťažených podmienok. Cieľom bolo upevniť získané návyky, zdokonaliť a preveriť profesionálnych vojakov zostreleckej, zdravotníckej a jazykovej prípravy.
 
Po úvodnom oboznámení sa s tematikou, podmienkami plnenia jednotlivých cvičení strelieb a bezpečnostnými opatreniami nasledovalo rozdelenie do skupín. Príprava pokračovala na šiestich pracoviskách, kde vojaci strieľali z miesta na miznúce a pohyblivé ciele zo samopalu vz.58 a na pevné ciele z pištole vz. 82. Zároveň sa zdokonalili v manipulácii so zbraňou, absolvovali test zameraný na základné bojové zručnosti vojaka a precvičili si základy rádiovej komunikácie v anglickom jazyku. V rámci zdravotníckej prípravy sa zamerali na činnosť pri poškodení organizmu fyzikálnymi a prírodnými vplyvmi.
 
Dodržiavaním bezpečnostných opatrení, zodpovedným prístupom cvičiacich a kvalitnou prípravou zamestnania zo strany jednotlivých riadiacich funkcionárov boli ciele zdokonaľovacej prípravy splnené.

Zdokonaľovacia prípravaZdokonaľovacia prípravaZdokonaľovacia príprava

Autor: šbnrtm. Ľubomír Mihalik , Foto: šbnrtm. Ľubomír Mihalik - Dátum: 17.10.2013
Čítanosť: 7800
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share