Preskocit navigáciu

Brigáda bojového zabezpečenia má nového veliteľa a zástupcu


Brigáda bojového zabezpečenia má nového veliteľa a zástupcu

V priestoroch kasární SNP Trenčín sa dňa 26. novembra 2019 konal slávnostný nástup pri príležitosti odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa a zástupcu veliteľa brigády bojového zabezpečenia. Na základe personálnych rozkazov náčelníka Generálneho štábu OS SR bola odchádzajúca veliteľka brigády plukovníčka Zuzana Kraushuberová ustanovená na funkciu náčelníčky odboru logistiky Veliteľstva pozemných síl. Na funkciu veliteľa brigády bojového zabezpečenia bol ustanovený plukovník gšt. Ján Bujňák
Dňom 1. decembra 2019 došlo aj k výmene zástupcu veliteľa brigády, ktorú zastával od 1. augusta 2017 plukovník Róbert Kecsö. Na jeho funkciu nastúpil plukovník Maroš Murárik, ktorý pôsobil ako náčelník odboru logistiky Veliteľstva pozemných síl.
Slávnostný nástup sa konal za účasti veliteľa Pozemných síl OS SR generálmajora Jindřicha Jocha a ďalších hlavných funkcionárov veliteľstva pozemných síl a priamo podriadených útvarov Brigády bojového zabezpečenia.
Veliteľ pozemných síl generálmajor Jindřich Joch poďakoval plukovníčke Zuzane Kraushuberovej a plukovníkovi Róbertovi Kecsömu za vykonanú prácu a rozvoj brigády bojového zabezpečenia. Plukovníkovi gšt. Jánovi Bujňákovi a plukovníkovi Marošovi Murárikovi poprial veľa úspechov pri plnení služobných povinností, cieľov a výziev v novej funkcii. Počas príhovoru poďakovala odchádzajúca veliteľka za podporu a kvalitné plnenie stanovených úloh všetkým príslušníkom brigády a novému veliteľovi zaželala veľa šťastia a pracovných úspechov. Na záver nástupu odovzdala veliteľom jednotlivých útvarov brigády bojového zabezpečenia pamätné plakety a poďakovala im za spoluprácu.


nástup 2019nástup 2019nástup 2019nástup 2019nástup 2019 1nástup 2019 1nástup 2019 1

Autor: kpt.. Ing. Jana Blahová , Foto: kpt. Ing. Juraj KRIŠICA - Dátum: 26.11.2019
Čítanosť: 5073
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share